Interview met oprichter Bouke

Ondernemen met passie: Bouke over zijn weg naar succes

Meet Bouke!

Om een beter beeld te schetsen van de personen achter BlueZebra gaan we vandaag met de oprichter Bouke in gesprek. Bouke startte in 2020 BlueZebra, we gaan kijken naar hoe dit tot stand is gekomen en hoe hij de toekomst voor zich ziet. 


Welke route heb je afgelegd om te komen waar je nu bent?

Ik ben geboren in Amsterdam, toen naar Gouda verhuisd tot mijn 12e. Hierna ben ik naar Houten gegaan voor mijn middelbare school en heb ik MTS (middelbare technische school) gedaan. Daarna een jaar HTS (hogere technische school) en doorgegaan naar een studie economie op de universiteit. In de tussentijd ben ik gaan werken, eerst bij een verzekeringsmaatschappij en daarna bij een leasemaatschappij. Toen ik afgestudeerd was ben ik bij KPMG terecht gekomen. Hier heb ik financiële systemen geïmplementeerd bij grote multinationals. Dit vond ik leuk maar de cultuur bij KPMG paste niet volledig bij mij en toen begon de wens om voor mijzelf te beginnen te ontstaan. Toen dit idee steeds meer begon te leven ben ik in 2008 een webshop in designverlichting begonnen. Hier heb ik echt leren ondernemen, het was vallen en opstaan. In 2014 ben ik een bedrijf begonnen in de E-Commerce samen met een compagnon. We maakten websites en webshops en deden hier de marketing voor. Dit heb ik met veel plezier gedaan tot covid kwam, hierin besloot ik om weer helemaal voor mezelf te beginnen en me vollegig te gaan richten op de ERP markt. Eerlijk gezegd vind ik dit veel leuker! Er zijn veel meer partijen waarmee je zaken doet. Elk bedrijf is net weer even anders en heeft een andere aanpak nodig, dit houdt het erg leuk.

Het voorbeeld wat ik hier altijd van geef is dat we 2 bloembollenwebshops hebben als klant die eigenlijk hetzelfde product verkopen maar beide projecten zijn weer totaal verschillend. 


Hoe vind je het om ondernemer te zijn?

Ik kwam er al vrij snel achter dat het werken voor een baas niet echt iets voor mij was. Ik vind het daarom heel fijn om ondernemer te zijn. In plaats van de fouten maken voor een baas maak ik ze nu voor mezelf en leer ik er nog meer van. Ook de vrijheid en een stuk ontwikkeling vind ik erg prettig. Kiezen waar jezelf naar toe wilt.


Zie je jezelf als een goede ondernemer? 

Haha, dat laat ik aan anderen over! Ondernemen is met vallen en opstaan. Mijn eerste webshop heeft ook zwaardere tijden gekend, maar ik geloof erin dat je hier alleen maar sterker van wordt. Door die ervaring weet ik nu steeds beter op de business te zitten en bij te sturen waar het nodig is om het resultaat te behalen.


Wie is Bouke eigenlijk in het dagelijks leven? Wat doe je naast ERP systemen implementeren?

Naast het implementeren van ERP systemen heb ik een vrouw en 3 jongens van 12 tot 18 jaar. Dit kan dus best een uitdaging zijn, maar dat is ook erg leuk. Naast mijn gezin ben ik een groot zeil fanaat. Het liefst maak ik langere tochten naar Engeland en Denemarken bijvoorbeeld. 


Dan weer even terug naar BlueZebra. Je bent nu 4 jaar bezig, wat is voor jou het hoogtepunt tot nu toe?

Het hoogtepunt tot nu toe verschuift zich steeds. Dit omdat we steeds grotere en leukere klanten gaan bedienen.  We blijven steeds groeien en blijven onszelf verbeteren. Vanuit deze filosofie ga je van hoogtepunt naar hoogtepunt. 

Ben je hier ook trots op?

Ja dit vind ik ontzettend gaaf! Het is ook leuk om te zien dat we als groep groeien. We helpen elkaar continu om beter te worden, dat is iets waar ik trots op ben. 


Hoe zie je de toekomst van BlueZebra voor je?

Wat ik graag zou willen zien is dat we doorgroeien naar Gold Partner. Dit wil ik wel beheerst doen, niet gestrest. Hiervoor wil ik graag een duidelijke verticale focus hebben. Deze focus richt zich op niches in de markt. Zodat we die optimaal kunnen bedienen. Hier wil ik dan graag specifieke software voor maken die nog beter is dan standaard Odoo, zodat we ze nog beter kunnen helpen.


Dan de laatste vraag, wat zou je als oprichter van BlueZebra tegen je klanten willen zeggen?

Ik vind het erg fijn om met klanten samen te werken en dat ik het fijn vind dat we goed en open en eerlijk kunnen communiceren. Dit om elke dag weer een stuk beter te worden, samen met de klanten.Meet Joep!